Εκπαιδευτικό υλικό

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

 

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων επισκέφθηκαν την Τετάρτη 11/11/2015 εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ισλανδία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Εσθονία και Πολωνία. Οι ξένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+.

Η επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο είχε ως σκοπό την ενημέρωση-παρουσίαση από τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Χαλούλου Παναγιώτα για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος του Αειφόρου Σχολείου. Το σχολείο έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα και έχει βραβευτεί για δυο συνεχή έτη με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Αειφόρου Σχολείου.

Τους ξένους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν εκτός από τη Διευθύντρια κα Χαλούλου Παναγιώτα, τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων η Αναπληρώτρια Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Μαρία Πρωτόπαπα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Πέτρου Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ράτης Σπύρος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Κωνσταντής Άρης, η υπεύθυνη των πολιτιστικών των Αγίων Θεοδώρων κα Ταρχίνογλου Χριστίνα και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας κος Τσοχαντάρης Φώτης.

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του σχολείου. Ενθουσιάστηκαν με το σχολικό κήπο με τα δέντρα, τα αρωματικά φυτά, το φρεσκοφυτεμένο κήπο, το προαύλιο με τα παιχνίδια στο έδαφος, τις κερκίδες, τις αίθουσες διδασκαλίας, τις υποδομές και την οργάνωση του σχολείου.

   Στάθηκαν στο διάδρομο όπου θαύμασαν τις εικόνες από τον τόπο μας και την ιστορία μας καθώς και την έκθεση φωτογραφίας του κου Φλορίν Κράους με θέμα τα συναισθήματα των ανθρώπων μπροστά στο καμένο δάσος.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν στην αίθουσα τελετών του σχολείου από την κα Χαλούλου Παναγιώτα τις δράσεις του σχολείου και τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος του Αειφόρου Σχολείου.

Η επίσκεψη των ξένων εκπαιδευτικών στον τόπο μας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ είναι ένα ξεχωριστό γεγονός τόσο για τη μαθητική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και για όλο τον τόπο μας.

 

SAM 3214SAM 3218SAM 3219SAM 3224SAM 3226SAM 3227SAM 3246SAM 3229SAM 3231SAM 3233SAM 3235SAM 3236SAM 3237SAM 3238SAM 3236