Εκπαιδευτικό υλικό

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ   Άγιοι Θεόδωροι 6-10-2015

 

ΘΕΜΑ: «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης.»

 

Αγαπητοί γονείς

       Σας ενημερώνουμε σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών για το σχ. έτος 2014-15.

 

Τα δικαιολογητικά ?προϋποθέσεις που απαιτούνται είναι τα εξής:

  1. 1.Αίτηση την οποία κάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια του τέκνου. (Αυτό φαίνεται από το πιστοποιητικό οικ. κατάστασης όπου στη στήλη τέκνου στο πεδίο Είδος Εγγραφής θα πρέπει να γράφει Κανονική.)
  2. 2.Το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ. Τα 3.000 ευρώ δε θα πρέπει να τα υπερβαίνει ούτε στον πίνακα Δ στο πεδίο ΑΥΤΟΤ. ΦΟΡΟΛ. ΠΟΣΑ?ΚΤΛ., καθόσον σύμφωνα με το ΦΕΚ 110 Τ.Α. 17/5/2002, ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
  3. 3.Σε περίπτωση διαζυγίου ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίζει απόφαση δικαστηρίου σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών
  4. 4.Άνω των τριών τέκνων χρειάζεται βεβαίωση για το ποσό επιδόματος πολυτέκνων. Εφόσον δεν έχει λάβει το επίδομα θα πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση ότι δεν το έλαβε.
  5. 5.Απαραίτητο είναι το εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ (αντίγραφο). Σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί εισόδημα, απαραίτητη είναι υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται εισόδημα κάτω των 3000 ευρώ από την Δ.Ο.Υ με δύο σφραγίδες, μια από το εισόδημα και μια από το τμήμα συγκοινωνιών για την μη κατοχή αυτοκινήτου.
  • Προσοχή επίσης το φορολογικό έτος θα πρέπει να αναγράφει 2014, αλλά η ημερομηνία έκδοσης κάτω χαμηλά θα πρέπει να αναγράφει 2015 (π.χ. 12.06.2015). Εάν όμως κάτω χαμηλά αναγράφει 2014 (π.χ. 16.07.2014), τότε αφορά το οικ. έτος του 2013 και όχι το 2014, οπότε ο ενδιαφερόμενος δε δικαιούται σε αυτή την περίπτωση το επίδομα για το σχ. έτος 2014-15.
  1. 6.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  2. 7.Υπεύθυνη δήλωση ν. 1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης για το συγκεκριμένο σχολικό έτος που ζητά ο ενδιαφερόμενος την ενίσχυση.
  3. 8.Φωτοτυπία λογαριασμού τραπέζης του δικαιούχου (που έχει την επιμέλεια τέκνου) όπου να φαίνεται 25ψηφιος αριθμός ΙΒΑΝ.

Την ενίσχυση οικογενειών δεν τη δικαιούνται πολίτες με υπηκοότητα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ